Spelemannslaget De frilynde

Navn på gruppe/lag:Spelemannslaget De frilynde
Kontaktperson:Lene Meum  (leder)

Tanja Wilhelmsen (sekretær)
Kathleen Thoresen (kasserer)
Mobiltelefon:9153 9197
E-post:lene.meum@gmail.com
Hjemmeside:Les mer om oss på defrilynde.no eller på Facebook
Organisasjonsnummer:995 313 510 (Husk «Grasrotandelen» fra Norsk Tipping)
Øvingsdag/-sted:Onsdag kl. 18.30-21.30. Musikkrommet på Heer skole i Drøbak.
Aktivitetsplan:Ta kontakt med Lene, så får du den tilsendt.
Fri kommentarer/kort infoVi er ca 6-8 deltakere på øvelse hver onsdag. Gruppa består av trekkspill, gitar og bass – en klarinett og resten feler. På øvelsene har vi hovedfokus på hva som gir et godt dansespill. Vi spille musikk innen gammeldans/runddans, bygdedans, turdans og «svisker» til dans og underholdning. Vi legger stor vekt på å ta fram lokal tradisjonsmusikk.
Vi spiller fast for Folkedanslaget Springar´n og Nesodden gammaldansforening. Dessuten har vi oppdrag med dansespill i BLS, Nordahl Brunsgt. 22 i Oslo og for leikarringene i Østfold.
Vi spiller også til underholdning på eldresentra og andre institusjoner.
I 1999 produserte vi den første plata i lagets historie. Plata er ikke et stort kunststykke, men det var morsomt å dokumentere hva vi var «god» for den gangen.
Høsten 2006 spilte vi inn plate nr. 2 i anledning 25-årsjubileet for laget. På denne plata er vi hele 21 medlemmer – fra 11 til 80 år.
Den tredje plata vår ble ferdig i 2012 og heter «30+». Den er spilt inn på Folkemusikksenteret i Sigdal og kan bestilles hos Lene.
Vår beste prestasjon i klassen for lagspill på Landsfestivalen i gammaldansmusikk hittil, er 10. plass i Kinsarvik 2019. Opptaket begynner med en vals som er hentet fra en håndskrevet notebok etter Chr. Mærli fra Enebakk. Boka er fra ca. 1850 og notene er tolket og renskrevet av Marianne Tomasgård. Fin vals: https://www.youtube.com/watch?v=MnSkFHtTCRI&feature=youtu.be
Her spiller vi for Grete og Tor Skauli under et program på Rådhusteatret i Ski