Arrangementer og kurs


Det danses telespringar. Foto: Thor Hauknes.
Felespillere møtes. Foto: Thor Hauknes
Nedenfor finner du først Leikfester/dansefester/spellemannstreff og etter dette: Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer samt Lenker til andre sider med nyttig informasjon.

Se også: FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i hele Norge (ny nettside driftet av FolkOrg fra 2023)


Leikfester/dansefester/spellemannstreff

Åpen dansekveld i Hosle, Bærum, onsdag 29. november

Folkedansgruppen Bæringen inviterer til åpen dansekveld på Hosle skole onsdag 29. november 2023 kl. 19.30-21.30. Dansen ledes som vanlig av Unni Hauge. Harald Velsand og Emil Horstad spiller til dans. Vi håper du har lyst og anledning til å komme.
Ta med noe å drikke og spise til pausen dersom du ønsker det. Sted: Hosle skole, Bispeveien 73, Hosle.
Entré: 75 kroner (kan betales med VIPPS).

Telespringar og telegangar i Telelaget i Oslo – annenhver torsdag, neste gang 30. november

Telelaget i Oslo arrangerer dansekvelder med telespringar og telegangar i Bygdelagssamskipnaden i Oslo, annenhver torsdag kl. 19.30-21.30 i Blåsalen: 24.8, 7.9, 21.9, 5.10, 26.10, 2.11, 16.11 og 30.11. Alle som vil være med og danse teledanser er velkomne. Les mer her. Se for øvrig alle aktiviteter i BLS her.

Rakfisk-/Råkåfiskfest hos Valdreslaget og Numedalslaget i Oslo, fredag 1. desember

Valdreslaget og Numedalslaget inviterer til rakfisk-/råkåfiskfest i Halli, Bygdelagssamskipnaden i Oslo fredag 1. desember kl. 19.00. Musikk til runddans av Terje Rusten og Martin Brendemoen og til bygdedans av Sindre Tronrud og Mattias Thedens. Påmelding og betaling før 29.11. Les mer her.

Gla’danskvelder i Asker høsten 2023 og våren 2024 – neste gang onsdag 6. desember

Gla’danscompagniet arrangerer Gla’dansen i Asker seks onsdager i høst og til våren, neste gang onsdag 6. desember kl. 19.00-22.00, på Venskaben i Asker. Det blir runddans, pols, swing, tango og latinamerikanske danser. Musikken er ved Ingunn Bergo og Harald Velsand (runddans og pols) og Egil og Genek for øvrige danser. Les mer her.

Nygammelt på Kjenn skole, Lørenskog, torsdag 7. desember

Lørenskog toraderi arranger Nygammelt på Kjenn skole i Lørenskog, torsdag 7. desember kl. 19.00. Musikk av Lørenskog trekkspillklubb, Lørenskog toraderi og gjestemusikk ved Bråtan’s. Se mer her.

Nygammelt på Kjenn, første gang 4. januar 2024

Det blir Nygammelt på Kjenn samfunnshus i Lørenskog fire kvelder våren 2024, arrangert av Lørenskog toraderi. Se oversikt her.

Jubeldans, BUL Kongsberg feirer 100 år, lørdag 13. januar 2024

Leikarringen BUL Kongsberg fyller 100 år i 2024 og inviterer til storstilt dansefest i Kongsberg musikkteater, lørdag 13. januar 2024 kl. 17.45-00.15. Musikkteateret med flatt gulv gir god plass til å danse gammeldans, turdans, bygdedans og sangdans. Det blir dans uten stopp hele kvelden, med drivende god dansemusikk fra
flere grupper: Drønn, Kongsberg Trekkspillklubbs toraderlag, Farande Fant og Jennys. Dansen ledes av Aud Drotningsvik og Margrete Vaskinn. Se innbydelsen her, danselisten her og sangtekster her. Les mer på facebook her. Billetter fås her.

20. dagsball i Romedal, lørdag 13. januar 2024

Folkedanslaget Sølja inviterer til 20. dagsball på Herredsvang i Romedal, lørdag 13. januar kl. 17 – 23. Spellemannslaget Leik spiller til dans. Påmeldingsfrist 29. desember. Se invitasjonen her.

Dansefest i Byttomfoten runddanslag, lørdag 20. januar 2024

Byttomfoten runddanslag inviterer til dansefest i Gjerdrum kulturhus, lørdag 20. januar 2024 kl. 18.00-23.00. Det blir topp dansemusikk med «Brennis» med Kjell Anton Brenni i spissen: gammeldans, pols, swing, tango og mye annet. Bindende påmelding innen 24. november! Les mer her.

Leikfest i Greåker, lørdag 27. januar 2024

BUL Sarpsborg arrangerer leikfest på Folkets Hus, Greåker, lørdag 27. januar 2024 fra kl. 17.00. Syver’s orkester spiller opp til dans, og da er vi garantert god dansemusikk! Bindende påmelding snarest og innen 20. januar. Se invitasjon her.

Folkedansarrangementer i Østfold, terminliste våren 2024

Eidsiva fylkeslag av NU har laget en terminliste for aktuelle folkedansarrangementer for våren 2024. Se her.

Torader- og trekkspilltreff med dans på Kjenn, fredag 8. mars 2024

Lørenskog toraderi inviterer til spill og dans på Kjenn samfunnshus i Lørenskog fredag 8. mars kl. 18.30. Musikkgrupper bes melde seg på snarest mulig (førstemann til mølla…). Les mer her.

Leikfest på Ås, Leikarringen Frøy sitt 100-årsjubileum, lørdag 13. april 2024

Leikarringen Frøy inviterer til sin 100-årsjubileums leikfest i Aud Max på Studentsamfunnet i Ås, lørdag 13. april 2024 kl. 17.00. Sett av datoen og helga for ein heilaftens Leikfest på Ås. Det blir middag, kaker og dans. Det blir gammaldans, turdans, bygdedans og jaggu skal vi ikkje få til både songdans og nymotens klubb-stemning også. Dette vil du ikkje gå glipp av! Meir info følger. Følg facebook-arrangementet her.

Folkedanshelg med leikfest på Hamar, 13.-14. juli 2024

Helga 13.-14 juli 2024 arrangerer Folkedanslaget Sølja folkedanshelg i Hamar. Det blir leikfest på Scandic hotell, Hamar, lørdag kveld 13. juli og festforestilling i Hamardomen/glassbygget på Domkirkeodden på søndag 14. juli. Sølja fyller 50 år neste år, og vi ønsker å samle venner fra folkedans- og folkemusikkmiljø i Norge og internasjonalt til et jubileumsarrangement i Hamar. Vi vet allerede nå at vi får besøk av grupper fra Shetland og Litauen. Vi planlegger også å sette preg på folkelivet i Hamars gater samt å oppsøke Glomdalsmuseet i Elverum for å få en smakebit av finnekulturen i grensetraktene mot Sverige.

Vi oppfordrer til å merke av i kalenderen allerede nå. Detaljert program kommer senere.


Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer og aktuelle arrangementer

SAFFA-Seminar: Pedagogisk påfyll i folkemusikk og folkedans Påmeldingsfrist: Umiddelbart!

Lørdag 2. desember 2023 arrangerer SAFFA (Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus og omegn) et heldags pedagogisk påfyll-seminar med temaet: Lær å lære bort til andre – bli trygg i rollen som instruktør innen folkemusikk eller folkedans!

Er du en erfaren folkedanser eller folkemusiker som ønsker å dele kunnskapen din med flere, men tenker at du gjerne skulle hatt litt pedagogisk påfyll? Er du kanskje student eller klassisk utdannet og nysgjerrig på å knekke koden for å finne rett ‘folkemusikk groove’? Eller ønsker du kanskje å bruke mer folkedans sosialt eller i skolesammenheng? I så fall er dette seminaret midt i blinken for deg!

Seminaret foregår sentralt i Nordahl Bruns gate 22, i lokalene til Bygdelagssamskipnaden i Oslo og er et tiltak for å styrke rekrutteringen av instruktører innen folkedans- og folkemusikkfeltet.

Instruktører:
Du vil møte Vegar Vårdal og Marit Westling – to av landets mest erfarne pedagoger og utøvere innen folkedans og folkemusikk. De vil på dette seminaret dele erfaringene sine og gi deg gode verktøy til å kunne undervise både barn og voksne i små og store grupper. Kurset er åpent for alle som har spilt og danset noen år. Du vil lære måter, metoder og motiverende tricks for at du skal kunne lære bort og lede danse- eller musikkgrupper. Det legges opp til både praktiske eksempler fra instruktørenes arbeidshverdag og erfaringsdeling mellom deltakerne.

Kursholder folkedans: Vegar Vårdal er utdannet folkedanspedagog fra NTNU i Trondheim, og har en master i kombinasjonen av dans og musikk fra Norges Musikkhøgskole. Vegar jobber som folkedanspedagog på Ole Bull Akademiet, tilknyttet Grieg akademiet i Bergen, og Norges Musikkhøgskole. I tillegg har han vært med på å bygge instruktørkursene til Noregs Ungdomslag, og er nå engasjert i prosjektet FolkLeiarUng til FolkOrg. Som folkedanser har Vegar både koreografert dans på scenen, veiledet doktorgradsstipendiater, hatt nybegynneropplæring for voksne, barn og ungdom, og ikke minst forfattet diverse bøker og kursmateriell. Vegar er kjent for å tilpasse kursene sine til de aktuelle kursdeltagerne, og gleder seg til å ta imot deg!

Kursholder folkemusikk: Marit Westling er utdannet fiolinpedagog fra Barratt Dues musikkinstitutt og har master i utøving med fordypningsemne fra Norges musikkhøgskole. Marit jobber i Elverum kulturskole som fiolin-/felelærer. Hun har bred erfaring fra undervisning både enkeltvis og i grupper og underviser barn og voksne fra 5-6 år og til over 80 år, fra nybegynnere til høgskolenivå. Hun har holdt kurs for folkemusikere i Norge, Sverige og USA, vært musikalsk leder for Østerdølenes Spellmannslag i Oslo siden 1988 og er musikalsk leder for Hedmark Juniorspellmannslag som har vunnet klassen for lagspel jr. på Landskappleiken hele 7 ganger.

Pris kr. 400,- inklusive lunsj. Kurset er støttet av Akershus musikkråd.

Påmelding: Gå til Billetter på dette facebook-arrangementet. Påmeldingsfrist: 27.11.2023

For spørsmål om seminaret kontakt:
Bjarne Braastad, post@saffa.no, eller Marianne Tomasgård, marianne.tomasgard@musikk.no.

Velkommen! 😊

SAFFA-kurset 2024

SAFFA-kurset 2024 holdes helgen 6.-7. januar. Kursene utlyses ca. 1. oktober med påmeldingsfrist 1. desember. Se egen side for SAFFA-kurset her.


Lenker til andre sider med nyttig informasjon

Bydelagssamskipnaden, Oslo: https://www.bls.no/

Noregs Ungdomslag: Kalenderen

Folkemusikk: https://www.folkemusikk.no

FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i Norge (ny nettside fra 2023)

World Folklore Festival – Sanremo-festivalen – Sanremo og Cannes, 2022/2023.

SAFFA-nytt sendes ut annenhver uke til ca. 700 adresser på egen e-postliste (endring under korona-pandemien). Vil du bli med på den lista, så send melding til post@saffa.no.  Hvis ditt lag har et arrangement, så kan informasjon om dette bli presentert i SAFFA-nytt og evt. på denne siden.