Arrangementer og kurs


Det danses telespringar. Foto: Thor Hauknes.
Felespillere møtes. Foto: Thor Hauknes
Nedenfor finner du først Leikfester/dansefester/øvinger/spellemannstreff og etter dette: Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer samt Lenker til andre sider med nyttig informasjon.

Se også: FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i hele Norge (ny nettside driftet av FolkOrg fra 2023).

Landskappleiken og Landsfestivalen for gammeldansmusikk 2024

Landskappleiken avholdes på Gol 26. – 30. juni. Les mer om kappleiken her.

NORDLEK 2024 avholdes i Arendal 16.-21. juli. Les mer her. Nordisk sommarleir for ungdom 13-26 år avholdes samme sted 12.-16. juli, se her.

Landsfestivalen for gammeldansmusikk avholdes i Vestnes 31. juli – 4. august. Les mer her.


Leikfester/dansefester/øvinger/spellemannstreff

Festivalhelg med leikfest og festforestilling på Hamar, 13.-14. juli

Folkedanslaget Sølja har 50-årsjubileum i år, og arrangerer festivalhelg i Hamar. Det blir internasjonal leikfest på Scandic hotell lørdag 13. juli og festforestilling i Hamardomen/glassbygget på Domkirkeodden søndag 14. juli. Vi får besøk av grupper fra Shetland og Litauen, og Kim Rysstad er musikalsk vert for forestillingen i Hamardomen søndag kveld. På dagtid vil vi sette preg på folkelivet i Hamars gater og smake på finnekultur på Glomdalsmuseet i Elverum.

Se Søljas hjemmeside www.solja.info for detaljert program og informasjon om påmelding  og priser.

Tjuendedagsball på Hamar, lørdag 18. januar 2025

Folkedanslaget Sølja på Hamar har gleden av å invitere alle til ekte Tjuendedagsball lørdag 18. januar 2025. Spelemannslaget Leik spiller. Danseprogram kommer senere – tilpasses evt. ønsker. Mvh Ballkomiteen i Sølja.


Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer

Deltidsstudium i folkedans ved USN i Rauland 2024/2025

USN, Rauland tilbyr to emner på 15 studiepoeng som deltidsstudium i folkedans høsten 2024 og våren 2025, med egne samlingsuker: «Tradisjonskunnskap folkedans, basis» og «Tradisjon, bevegelse og musikkanalyse». Disse inngår i bachelorstudiet i folkedans, men noen plasser er åpne for andre. Les mer om basiskurset her og analysekurset her. Interesserte kan melde interesse her.

Munnspelsamling og kurs i tradisjonsmusikk på munnspel, Mattila, Finnskogen, 21.-23. juni

Tradisjonsmunnspel inviterer til munnspelsamling og kurs i tradisjonsmusikk på munnspel i Mattila på Finnskogen, svensk side av grensa, helgen 21.-23. juni. Kurset er ope for alle som er interessert i munnspel og det blir klassar for nybegynnerar, litt viderekomne og viderekomne. Organisasjonen vår ”Tradisjonsmunnspel” (Tradmunnspel) har medlemmer både i Norge og Sverige og vi helsar både svenske og norske munnspelinteresserte velkomne. I år vil vi bruke munnspel i G-dur og C-dur. Påmelding snarast. Les meir her.

UngFolk 2024 – sommerkurs for barn og unge 8-17 år, Jønnbu leirskule, Lifjell, 6.-10. august

Telemark folkemusikklag inviterer til UngFolk 2024, det årlige sommerkurset for barn og ungdom 8-17 år. Kurset holdes på Jønnbu Leirskule på Lifjell i Bø i Telemark, 6.-10. august. Kurset er for alle som har lyst til å lære mer, eller for første gang vil prøve seg på enten dans, hardingfele eller kveding. Sjøl om det blir undervisning i disse gruppene, vil mye tid gå til felles introkurs og aktiviteter for alle deltakarne. Altså vil alle oppleve både samspill, sang, dans og eldre folkemusikkinstrument i løpet av uka.

Påmelding skjer innen 10. juli til denne mailen, post@telefolk.no. Deltakeravgift: 2 000 kr., men kr. 1 500 for barn nummer to, om søsken reiser sammen. Se oppdatert plakat her.

SAFFA-kurset 2025 gis helgen 11.-12. januar, på Olavsgaard hotell, Skjetten

Følg med på siden for SAFFA-kurset. Kurset utlyses ca. 1. oktober.


Lenker til andre sider med nyttig informasjon

Bydelagssamskipnaden, Oslo: https://www.bls.no/

Noregs Ungdomslag: Kalenderen

Folkemusikk: https://www.folkemusikk.no

FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i Norge (ny nettside fra 2023)

World Folklore Festival – Sanremo-festivalen – Sanremo og Cannes, 2022/2023.

SAFFA-nytt sendes ut annenhver uke til ca. 700 adresser på egen e-postliste (endring under korona-pandemien). Vil du bli med på den lista, så send melding til post@saffa.no.  Hvis ditt lag har et arrangement, så kan informasjon om dette bli presentert i SAFFA-nytt og evt. på denne siden.