Arrangementer og kurs


Det danses telespringar. Foto: Thor Hauknes.
Felespillere møtes. Foto: Thor Hauknes
Nedenfor finner du først Leikfester/dansefester/spellemannstreff og etter dette: Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer samt Lenker til andre sider med nyttig informasjon.

Se også: FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i hele Norge (ny nettside driftet av FolkOrg fra 2023)


Leikfester/dansefester/spellemannstreff

Bygdøystemna 2023, Norsk folkemuseum, sundag 4. juni

I sitt hundrede år freistar Bygdelagssamskipnaden i Oslo å fylla Folkemuseet på Bygdøy med bunadar, folkedans, folkemusikk og folkesong heile dagen, kl. 11.00-16.30. Det vert aktivitetar for oss, med oss og av oss heile dagen. Det vil óg bli tid til at vi kan få sjå det nye som har kome til på Folkemuseet sidan vi var der sist for om lag 10 år sidan. Deltakarane og næraste familie kjem gratis inn på museet denne dagen og vi håper dagen kan væra ei sumaravslutning for heile BLS med gjester. Sjå programmet her.


Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer og aktuelle arrangementer

Husfolk’s konserter våren 2023: mandag 5. juni

Husfolk er en scene for folkemusikk og annen akustisk musikk, drevet av Thor Hauknes og Helga Brekke. Konsertene holdes på Grav gård i Bærum (Steinerskolen i Bærum), Grav gårdsvei 5, 1358 Jar. Meld deg på nyhetsbrevet til Husfolk i epost til thor.hauknes@gmail.com.

Mandag 5. juni kl. 19.00 i Stjernesalen: «Søraførr». Er folkemusikken «søraførr» noe å samle på for en nordlending? Thor Hauknes har gravd i Rørospols og springleik fra Lom for å finne svaret. Og er det egentlig nødvendig med fele? Dette er programmet Thor skal spille på sin eksamen på Ole Bull Akademiet uka etter. Les mer her.

Kulturkveld i BLS, onsdag 7. juni

Folkedanslaget Symra inviterer til Kulturkveld i Bygdelagssamskipnaden i Oslo, Nordahl Bruns gt. 22, Storsalen, onsdag 7. juni kl. 19.00. Program ved Vegar Vårdal: Turdans og turdansmusikken – Kreativitet eller konformering? Ikke «rett dans og musikk». Se invitasjon her.

Bærum spellemannslag fyller 30 år med konsert i BAKgården, Sandvika, lørdag 10. juni

Bærum Spellemannslag fyller 30 år og det ønsker de å feire med en hyggelig dag med konsert i BAKgården med musikk, sang og dans, lørdag 10. juni kl. 14.00-15.00! Adresse: Rådmann Halmrasts vei 2, Sandvika.

Med på feiringen blir folkedansgruppen Bæringen, det blir fele- og durspel med Harald Velsand og Nils Øyvind Bergset, og nydelig musikk fra folkemusikkartist Jon Brodal m/medlemmer fra gruppen Stampestuen. I tillegg blir det fra Bærum Spellemannslag opptredener fra både sanggruppa og voksenlaget, og deres egen styreleder Hanne Brende leder oss gjennom konserten. Les mer her.

Barnas dag på Follo museum i Drøbak, søndag 11. juni

Det blir Barnas dag på Follo museum, Drøbak, søndag 11. juni kl. 11.00-15.00. SAFFA er ansvarlig for å lage et opplegg med folkedans og folkemusikk ved danseplattingen. Les mer om dagen her.

SAFFA-kurset 2024

SAFFA-kurset 2024 holdes helgen 6.-7. januar. Se egen side for SAFFA-kurset her.


Lenker til andre sider med nyttig informasjon

Bydelagssamskipnaden, Oslo: https://www.bls.no/

Noregs Ungdomslag: Kalenderen

Folkemusikk: https://www.folkemusikk.no

FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i Norge (ny nettside fra 2023)

World Folklore Festival – Sanremo-festivalen – Sanremo og Cannes, 2022/2023.

SAFFA-nytt sendes ut annenhver uke til ca. 700 adresser på egen e-postliste (endring under korona-pandemien). Vil du bli med på den lista, så send melding til post@saffa.no.  Hvis ditt lag har et arrangement, så kan informasjon om dette bli presentert i SAFFA-nytt og evt. på denne siden.