Arrangementer og kurs


Det danses telespringar. Foto: Thor Hauknes.
Felespillere møtes. Foto: Thor Hauknes
Nedenfor finner du først Leikfester/dansefester/øvinger/spellemannstreff og etter dette: Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer samt Lenker til andre sider med nyttig informasjon.

Se også: FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i hele Norge (ny nettside driftet av FolkOrg fra 2023)


Leikfester/dansefester/øvinger/spellemannstreff

«Rørosleken» 3.-5. mai – Bli med på busstur fra Oslo – bestill bussturen nå

Røros folkedanslag inviterer til «Rørosleken» 3.-5. mars, se mer her
Det blir satt opp buss fra Oslo. Kontakt Svein Aasen på e-post sveinaasen47@gmail.com eller mobil 482 99 981 snarest. De som melder seg får tilsendt nødvendig informasjon på e-post. Svein påmelder til Røros Folkedanslag og bestiller overnatting for de som ønsker det.

Leikfest på Ås, Leikarringen Frøy sitt 100-årsjubileum, lørdag 13. april – Påmeldingsfristen er ute

Leikarringen Frøy inviterer til sin 100-årsjubileums leikfest i Aud Max på Studentsamfunnet i Ås, lørdag 13. april 2024 kl. 17.00. Sett av datoen og helga for ein heilaftens Leikfest på Ås. Det blir middag, kaker og dans. Det blir gammaldans, turdans, bygdedans og jaggu skal vi ikkje få til både songdans og nymotens klubb-stemning også. Dette vil du ikkje gå glipp av! Følg facebook-arrangementet her.

Folkedanskvelder i Nordahl Bruns gate, neste gang søndag 14. april: Minikurs i Numedalsspringar

Bygdelagssamskipnaden i Oslo (BLS) arrangerer Folkedanskveld nesten hver søndag i Bygdelagshuset, Nordahl Bruns gate 22, Oslo. Søndag 14. april er det Minikurs i Numedalsspringar kl. 18.00. Det er dans til Steinsgårdskroken fra kl. 19.30. Arrangør: Numedalslaget.
Se nettsiden for Folkedanskveldene med vårens program her

Dansefest på Taraldrudlåven, Follo museum i Drøbak, torsdag 18. april

SAFFA og Follo museum inviterer til dansefest på Taraldrudlåven (Follo’s Riksscene) på Follo museum i Drøbak, torsdag 18. april kl. 17.30-20.30. Det blir Intro-dans for de som trenger oppfrisking av reinlender, pols og annet ved Jon Bugge Mariussen, musikk ved Celine Marie Jensen. Fra kl. 18.45 blir det introduksjon til dans ved Jon og Vilma Eline Finvik Johnson og dans til Folkevogna spellemannslag, Flatlusa spellemannslag og Spelemannslaget De frilynde. Adresse: Belsjøveien 17, 1443 Drøbak. Gratis adgang! Salg av suppe. Les mer her.

Dans telespringar og telegangar i Telelaget, våren 2024, neste gang torsdag 18. april

Telelaget i Oslo danser telespringar og telegangar i Blåsalen, Bygdelagssamskipnaden i Oslo, Nordahl Bruns gt. 22, annenhver torsdag kl. 19.30-21.30. Alle som være med og danse teledans er velkomne. Se terminlisten her.

Oslosamlinga 2024 for barn og unge 8-20 år på Lillomarkskapellet, 19.-20. april – Påmeldingsfrist 1. april

Unge folkemusikere i Oslo (UFO) inviterer til påmelding for Oslosamlinga 2024. Oslosamlinga er på Lillomarkskapellet og haldast årleg av Unge Folkemusikere i Oslo. Eit morosamt døgn med felespel, song og dans. Alle mellom 8 og 20 er velkomne. Påmeldingsfrist 1. april, men vi vonar så raskt som mogleg. Sjå meir her.

Ignatreffet 2024 på Ignarbakke i Enebakk, lørdag 20. april

Rallar’n inviterer til spille- og dansetreff på Kulturhuset Ignarbakke i Enebakk lørdag 20. april kl. 18.00. Det blir gammeldans, swing, nygammelt og enkelte bygdedanser. Maks. 12 spillegrupper kan delta: påmelding innen 10. april. Ingen forhåndspåmelding for dansere. Les mer her

Dansefest og prisutdeling i BLS, lørdag 20. april

Noregs ungdomslag inviterer til Dansefest & prisutdeling i Bygdelagshuset, BLS, lørdag 20. april kl. 20.00. Dette er landsmøtefesten til Noregs Ungdomslag, men den er open for alle med mykje god og variert dansemusikk. Det blir varierte økter med dansespel, både runddans/gamaldans, turdans, songdans og bygdedans. Det blir også nokre økter med leia fellesdans. Det blir også utdeling av pris til årets lokallag og årets vinnar av Kven Veit. Les meir på facebook her og nettsak her.

Svingom i Asker kulturhus våren 2024, siste gang tirsdag 23. april

Asker Spell- og Danselag inviterer til Svingom i Asker kulturhus 4. etg. tirsdagene 23. januar, 12. mars og 23. april. Danseleder Marie er klar kl. 18.00 med dansekurs for dansere og musikanter. Kl. 19.00 spiller Asker Spell- og Danselag opp til runddans, bygdedans, turdans, swing og tango – og Marie leder an på gulvet. Inngang kr. 100,- i døra.
Asker Spell- og danselag øver på Jansløkka skole i Asker, tirsdager fra kl. 18:00. Laget ledes av Ingunn Bjørgo og Harald Velsand og har per i dag mer enn 20 aktive medlemmer på torader, trekkspill, fele, gitar og bass, i tillegg til støttemedlemmer med og uten dansesko. Ta kontakt om du har lyst til å hilse på og se om dette er noe for deg! https://www.facebook.com/askerspellogdanselag.

Pols- og gammeldanskveld på Hamar, onsdag 24. april

Bygdedanslaget i Hamar inviterer til åpen pols- og gammeldanskveld onsdag 24. april kl. 18.30-22.00. Det starter kl. 18.30-19.15 med innføringskurs i pols. Sted: Vårtun grendehus på Ingeberg. Spellmannslaget Leik står for dansemusikken. Les mer her.

Dansefest på Svartskog, lørdag 1. juni

Svartskog spelemannslag inviterer til dansefest på Svartskog lørdag 1. juni kl. 18.00. Dette blir et uhøytidelig og uformelt arrangement der Svartskog Spelemannslag og Spelemannslaget De frilynde spiller. Kanskje andre vil spille også? Meld fra! Arrangementet foregår utendørs ved Solheim grendehus, på en tradisjonell danseplatting under eikekronene. Adresse: Bekkenstenveien 13, 1420 Svartskog. Se informasjon når det  nærmer seg på Facebook-siden til Svartskog Spelemannslag.

Danseøvinger i Folkedanslaget Symra våren 2024

Folkedanslaget Symra har to typer folkedansøvinger i Bygdelagssamskipnaden i Oslo, Nordahl Bruns gate 22, våren 2024:

Øving historisk dans. Første gang fredag 12. januar kl 18.30. Nye dansere er hjertelig velkommen.

Øving bygdedans/turdans/sangdans på onsdager fra 17. januar kl 19.30. Nye dansere er hjertelig velkommen. GRATIS. Kaffe/ saft og kaker.

Se også Kurs i samdanser til Nordlek i Arendal under Aktuelle kurs nedenfor.

Påmelding/info tlf. 915 23 192 eller epost til erik.haugros@gmail.com. Les mer om Symra her.

Folkedansarrangementer i Østfold, terminliste våren 2024

Eidsiva fylkeslag av NU har laget en terminliste for aktuelle folkedansarrangementer for våren 2024. Se her.

Folkedanshelg med leikfest på Hamar, 13.-14. juli

Helga 13.-14 juli 2024 arrangerer Folkedanslaget Sølja folkedanshelg i Hamar. Det blir leikfest på Scandic hotell, Hamar, lørdag kveld 13. juli og festforestilling i Hamardomen/glassbygget på Domkirkeodden på søndag 14. juli. Sølja fyller 50 år neste år, og vi ønsker å samle venner fra folkedans- og folkemusikkmiljø i Norge og internasjonalt til et jubileumsarrangement i Hamar. Vi vet allerede nå at vi får besøk av grupper fra Shetland og Litauen. Vi planlegger også å sette preg på folkelivet i Hamars gater samt å oppsøke Glomdalsmuseet i Elverum for å få en smakebit av finnekulturen i grensetraktene mot Sverige. Vi oppfordrer til å merke av i kalenderen allerede nå. Detaljert program kommer senere.

Tjuendedagsball på Hamar, lørdag 18. januar 2025

Folkedanslaget Sølja på Hamar har gleden av å invitere alle til ekte Tjuendedagsball lørdag 18. januar 2025. Spelemannslaget Leik spiller. Danseprogram kommer senere – tilpasses evt. ønsker. Mvh Ballkomiteen i Sølja.


Aktuelle kurs, seminarer, konserter og andre arrangementer og aktuelle arrangementer

Østerlide – Konsert hos Husfolk på Jar, mandag 15. april

Husfolk inviterer til konsert med Østerlide i Eurytmisalen, Grav gård i Bærum, mandag 15. april kl. 19.00. Medvirkende: Liv Ulvik, vokal, Andreas Hadeland, gitarer og Ulrik Ibsen Thorsrud, perkusjon. Adresse: Grav gårdsvei 5, 1358 Jar. Les mer her.

Oslosamlinga 2024, 19.-20. april – Påmeldingsfrist var 1. april

Unge folkemusikere i Oslo (UFO) inviterer til Oslosamlinga 2024, fredag 19. kl. 16.00 til 20. april kl. 17.00. Oslosamlinga haldast på Lillomarkskapellet – eit morosamt døgn med felespel, song og dans. Alle mellom 8 og 20 år er velkomen. Påmeldingsfrist 1. april! Les meir her

Kurs i Folkedanslaget Symra våren 2024

Grunnkurs Rørospols startet onsdag 28. februar. Les mer her.

Grunnkurs historisk dans startet 12. januar. 

Grunnkurs gammeldans startet onsdag 17. januar kl. 18.00. Les mer her.

Nybegynnerkurs på torader startet onsdag 24. januar.

Kurs samdanser Nordlek i Arendal på minikurs søndagene 3. mars og 12. mai. Nordlek arrangeres i Arendal 16.-21. juli. Les om Nordlek her.

Påmelding/info tlf. 915 23 192 eller epost til erik.haugros@gmail.com. Les mer om Symra her.

UngFolk 2024 – sommerkurs for barn og unge 8-17 år, Jønnbu leirskule, Lifjell, 6.-10. august

Telemark folkemusikklag inviterer til UngFolk 2024, det årlige sommerkurset for barn og ungdom 8-17 år. Kurset holdes på Jønnbu Leirskule på Lifjell i Bø i Telemark, 6.-10. august. Kurset er for alle som har lyst til å lære mer, eller for første gang vil prøve seg på enten dans, hardingfele eller kveding. Sjøl om det blir undervisning i disse gruppene, vil mye tid gå til felles introkurs og aktiviteter for alle deltakarne. Altså vil alle oppleve både samspill, sang, dans og eldre folkemusikkinstrument i løpet av uka.

Påmelding skjer til denne mailen, post@telefolk.no. Deltakeravgift: 2 000 kr., men kr. 1 500 for barn nummer to, om søsken reiser sammen. Les mer her.


Lenker til andre sider med nyttig informasjon

Bydelagssamskipnaden, Oslo: https://www.bls.no/

Noregs Ungdomslag: Kalenderen

Folkemusikk: https://www.folkemusikk.no

FOLKARR – Arrangementskalender – folkemusikk og folkedans i Norge (ny nettside fra 2023)

World Folklore Festival – Sanremo-festivalen – Sanremo og Cannes, 2022/2023.

SAFFA-nytt sendes ut annenhver uke til ca. 700 adresser på egen e-postliste (endring under korona-pandemien). Vil du bli med på den lista, så send melding til post@saffa.no.  Hvis ditt lag har et arrangement, så kan informasjon om dette bli presentert i SAFFA-nytt og evt. på denne siden.