Folkemusikkurs for kulturskolepedagoger

SAFFA inviterer kulturskolepedagoger og frilansende pedagoger til kurs i folkemusikk med fokus på instrumentalmusikken og folkemusikk fra Akershus.

Tidspunkt: fredag 15. januar fra kl 10:00 – 15:00

Sted: Kurssted er Quality hotel Olavsgard på Skjetten i Akershus/Viken

Pris: 700 kr

Påmeldingfrist: 04.01.21

Dere melder dere på ved å sende en e-post til post@saffa.no

Har dere spørsmål om kurset, kan dere kontakte Marit Vestrum / 45214352

Kurset er en del av det årlige SAFFA-kurset 2021:  https://www.saffa.no/category/saffa-kurset/

Kurset er for pedagoger som ikke vanligvis underviser i folkemusikk, og som er ansatt ved kulturskoler eller frilansende pedagoger som underviser barn og unge i Akershus og omegn. Kurset retter seg mot alle instrumenter som kan spelle i toneartene F, C og krysstonearter.

Kurset gir pedagoger både en smakebit på hva som finnes av folkemusikkmateriale fra Akershus, og kunnskap om og opplevelse av hvilke pedagogiske og musikalske kvaliteter man finner i folkemusikksjangeren og hvordan bruke og videreføre disse i undervisning for barn og unge.

Kursets vil være innom:

  • Folkemusikkens egenart generelt og særtrekk i folkemusikken i Akershus.
  • Lære ulike slåttetyper fra Akershus med fokus på formidling av danserytme og hvordan slåttene kan tilpasses ulike nivå.
  • Hvordan bruke slåttene i samspell med ulike nivå og ulike instrumenter.
  • Tips til hvor man kan finne folkemusikk- og folkedansmateriale fra Akershus og pedagoger innen folkemusikk og folkedans som er bosatt i området.

Kursansvarlig:

Kurslærere er Marit Vestrum og Trine Melby. Marit Vestrum er utdannet folkemusikkpedagog og etnomusikolog. Hun har bakgrunn som pedagog i kulturskolen og i juniorspellemannslag, speller fele og har lang erfaring med å bruke folkemusikk i opplæring av barn og unge. Marit er opprinnelig fra Trøndelag, men er i dag bosatt på Holmlia i Oslo. Hun var i flere år fiolinlærer ved Frogn kulturskole og var en av initiativtakerne og pedagogene i oppstarten av juniorspellemannslaget Unge Folkemusikere i Oslo. I disse årene arbeidet hun med å lære seg, legge til rette og tilpasse arkivmateriale med folkemusikk fra Akershus og omegn til undervisning av barn. De siste åra har hun også jobbet med et formidlingsprosjekt med folkemusikk fra Oslo og Akershus til barnehager i Oslo.

Trine Sennerud Melby fra Lørenskog er lektor i norsk og historie, og har jobbet mange år både i ungdomsskolen og i videregående skole. Masteroppgaven i historie handlet om de skogfinske bosettingene i Aurskog, Eidskog og Setskog på 15- og 1600-tallet. Trine har danset folkedans fra hun var barn, og har bred erfaring både som folkedanspedagog og utøvende danser. Hun var hovedinstruktør i og leder av Norsk folkemuseums dansegruppe fra 2009-2013, men er fortsatt sterkt engasjert i gruppa både som instruktør og musiker. Hun har holdt kurs både i inn- og utland, og har bl.a. vært instruktør på Saffa-kurset en rekke ganger. Nå for tida er Trine sterkt engasjert i ungdomsprosjektet «Bølingen», og hun spiller nøkkelharpe og torader i gruppa Åkerland. Tidligere har hun i mange år bidratt med folkemusikalske toneganger i bandene til Trond Granlund og Roy Lønhøiden.