Kveik

Navn på gruppe/lag:Kveik (tidligere Golaget)
KontaktpersonTerje Amundsen
Mobiltelefon:
E-post:ter-am@online.no
Hjemmeside/URL:
Øvingsdag- og sted: Tirsdag 18.30. Kulturlåven, Asker.
Fri kommentarer/kort info«Kveik» startet som «Golaget» i 2016. Samtlige musikere har en tilknytning til NMBU (tidl. Norges landbrukshøgskole) enten som tidligere studenter og/eller nåværende eller tidligere ansatte. Terje Amundsen med sitt trekkspill er «musikalsk leder». Birgitte Henriksen, Yngve Rekdal, Harald Støkken og Thomas Eid spiller alle fele. Harald Velsand blir ofte med oss på kontrabass, ellers trakterer vi også tussefløyte og nøkkelharpe. Alle er «godt voksne» og har holdt på med folkemusikk og folkedans i nærmere 40 år.   Flere av medlemmene er også med i andre folkemusikkgrupper.
Terje, Yngve og Harald utgjorde i mange år kjernen og kontinuiteten i studentenes spellemannslag «Flatlusa» på Ås, så langt tilbake som fra starten i 1979.
Gruppa har et allsidig gammeldansrepertoar, der godt dansespell er det viktigste målet. Vi plukker runddansmusikk fra ulike deler av Sør-Norge. Vi spiller ellers springleik, rørospols og finnskogspols. I blant tar vi avstikkere over grensen og henter noen boda- og bingsjøpolsker. Turdanser, tango og swing er vi heller ikke fremmede for, dersom behovet skulle melde seg. De fleste spilleoppdragene har så langt vært i Oslo med omland.
 
(Kveik, er et ord for å gi ny kraft, styrke, gjøre oppglødd, sette mot i)