Museumsdagene 2022

I 2022 gjennomføres det tre museumsdager i samarbeid med SAFFA:

Barnas dag på Follo museum, søndag 12. juni

Les om arrangementet her: https://mia.no/follomuseum/barnas-dag-2022

Program

«Styggen på låven» spiller litt på lekeplassen/parkeringen fra kl. 13.30. Rett før kl. 14 spiller de seg ned mot plattingen og annonserer/drar med seg folk.

Kl. 14-14.40: opptreden fra danseplattingen med:

Follofeler (20 min), Kjerringrokk (10 min) og Styggen på låven (10 min). Noen folkedansere fra Folkedanslaget Springar´’n danser. Det er plass til flere som vil danse her, så bare kom!


Bygdetundagen, Eidsvoll bygdetun, søndag 21. august

Det blir folkedans og folkemusikk på Eidsvoll bygdetun kl. 1200-1500. Seks dansegrupper og musikkgrupper deltar. I tillegg blir det flere sangkor og musikkorps på bygdetunet denne dagen, siden museet og Eidsvoll kommune skal markere Frivillighetens år. Mange frivillige organisasjoner har stands på museet denne dagen. Se hele programmet på danseplattingen kl. 11.00-16.40 her.

Nettsiden for Bygdetundagen på Eidsvoll museum: https://mia.no/eidsvoll/bygdetundagen-2022


Gamle Hvamsdagen, Gamle Hvam museum, Nes, søndag 21. august

Det blir folkedans og folkemusikk på Gamle Hvamsdagen kl. 1200-1500. I tillegg til seks dansegrupper og musikkgrupper blir det premiere på barneforestillingen «Lum fum budli-bu» med dans og musikk av barn under ledelse og musikk ved Marit Vestrum og Guro Erika Trøseid Gjerstadberget. Se programmet her.

LUM FUM BUDLI-BU…

Gjennom slåtter, sanger, regler og fortellinger får du være med inn i en fargerik verden hvor vi undres over hva som har vært, hva som er, -og hva som kanskje kommer? Vi møter mennesker, dyr og vesener som er både morsomme, spennende og litt skumle. Ja, både litt lum, fum og budli-bu…!

Passer for barn fra 3-9 (0-100) år

Gjerstadberget og Vestrum har til denne forestillingen plukka ut materiale spesielt egna for barn fra folkemusikkarkivet i Akershus, og et utvalg av de mange fortellingene etter Anna Monrad (født 1886 på Nes i Akershus – lenke til bok: https://mia.no/gamlehvam/anna-monrads-fortellinger)

I tillegg til at de begge er folkemusikere, er Vestrum også arkivformidler og musikkpedagog, og Gjerstadberget barnehagelærer, scenekunstner og førstelektor i drama med spesialisering innen scenekunst for barn. Vestrum og Gjerstadberget har de siste årene fordypet seg i formidling av lokal folkemusikk, folkedans og kulturarv til barnehagebarn i Oslo og omegn. Sammen med den svært erfarne Irene Waaler Lecomte på regi, setter de dette materialet for første gang i scene.

Marit Vestrum og Guro Erika Trøseid Gjerstadberget. Foto: Mats Johansson

Les mer om Gamle Hvamsdagen på museets nettside: https://mia.no/gamlehvam/gamle-hvamsdagen-2022