NB! SAFFA-kurset 16. og 17. jan 2021 AVLYST!

Les mer om hotellet her : http://www.olavsgaard.no  

Saffa-kurset 2021 er avlyst på grunn av den rådende korona-situasjonen.

Teksten under er sakset fra Lillestrøm kommunes nettsider. Siden 13. januar er kun to dager før kurset, ser vi dessverre ingen annen utvei enn å avlyse/utsette til januar 2022. Velkommen på kurs da!

Alle arrangører skal følge de til enhver tid gjeldende nasjonale og lokale retningslinjer for smittevern. Inntil videre er det stans i innendørsaktiviteter for alle i Lillestrøm kommune, med unntak av barn i barneskolealder og yngre. Formannskapet skal vurdere forskriften på nytt 13. januar.

————————————————————————————————————————————————————————

Slik så kursplanen ut før avlysing: 

Instruktør Kurs
Steinar Ofsdal

Fløyte

Steinar Ofsdal holder kurs i spel på seljefløyte. Dette instrumentet er jo i utgangspunktet barkefløyta vi spikker på våren, men i vår tid lages fløyta av materialer som gjør at vi kan bruke den hele året, ofte av plastrør, men Steinar har i en tiårsperiode produsert slike fløyter av bambus i Kina. Prinsippet er det samme – et lang rør uten fingerhull, og hvor blåsestyrken tryller fram naturtonene i røret. Ved å dekke endehullet skapes ennå en tonerekke, som kombineres med de åpne hullene, og slik oppstår det vi kan kalle «seljefløyteskalaen». Ofsdal har gjennom årene utviklet en metodikk for undervisning i dette instrumentet, nærmest et språk, som gjør at man overraskende raskt forstår prinsippet og opplever en mestring. På kurset får man låne instrumenter, med muligheten til å kjøpe det i etterkant. 

Bjørn Kåre Odde
(Kåra til årets folkemusiker 2019)
Fele
Kurstema: Korleis utviklar ein gode og smarte tekniske ferdigheiter på fela sett frå eit folkemusikkperspektiv? Kva strategiar kan ein nytte for å utvikle spelet sitt? Felespelar Bjørn Kåre Odde vil med utgangspunkt i repertoar frå dei nye notehefta til Saffa prate om generell teknikk og smarte øvingstips for felespelarar. 
Eilev Øverbø Trekkspill
Ranveig Djønne Torader
Terje Bekkedal Komp.
Kurset legger vekt på bruk av bass og gitar i gammeldansmusikken. Viktige elementer er spilleteknikk, akkordbruk og rytmikk.

Vegar Vårdal
Kursplan kommer – –
Marit Vestrum & Trine S. Melby Folkemusikkurs for kulturskolepedagoger. Kurset gir pedagoger både en smakebit på hva som finnes av folkemusikkmateriale fra Akershus, og kunnskap om og opplevelse av hvilke pedagogiske og musikalske kvaliteter man finner i folkemusikksjangeren og hvordan bruke og videreføre disse i undervisning for barn og unge. Kurset foregår kun fredag 15. januar. 
Barnekurs Barnekurset blir på grunn av Covid-19 avlyst, eller evt utsatt til nærmere sommeren. Da håper vi å arrangere det i forbindelse med andre arrangement som allerede er under planlegging, som Museene danser eller UngMusikk.

Har du spørsmål om kurset – skriv en epost til post@saffa.no

Påmeldings-skjema: (Kopier tabellen inn i en epost og send til post@saffa.no)

Type kurs/rom
Kurs for kulturskolepedagoger, fredag
Kurs lørdag
Kurs søndag
Hotellrom enk/dobb/tripp
Hotellrom fra- til
Dansekveld lørdag
Navn
Epost
Telefon

For spørsmål: Send epost til post@saffa.no  eller tlf. 93021924 (Trine Melby)

Bankkontonummer: 0530.35.85577 for innbetaling av kursavgift.

Betalingsfrist:

Merk innbetalinga tydelig med navn på deltager. 

Påmeldingsfrist:

Kurspriser:

 KursprisKurspris etter 4. jan.
Enkeltrom lørdag til søndag2 3002 530
Dobbeltrom lørdag til søndag1 9002 090
Trippelrom lørdag til søndag1 7001 870
4-mannsrom lørdag til søndag1 6001 760
Enkeltrom fredag til søndag3 3003 630
Dobbeltrom fredag til søndag2 4002 640 
Trippelrom fredag til søndag2 1002 310
4-mannsrom fredag til søndag1 9002 090
Kun lørdag med middag900990
Kun lørdag uten middag800880
Lørdag og søndag med middag lørdag1 1001 200
Lørdag og søndag uten middag lørdag1 0001 100
Søndag500550