Seminar: Pedagogisk påfyll i folkemusikk og folkedans

Lørdag 2. desember 2023 arrangerer SAFFA (Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus og omegn) et heldags pedagogisk påfyll-seminar med temaet: Lær å lære bort til andre – bli trygg i rollen som instruktør innen folkemusikk eller folkedans!

Er du en erfaren folkedanser eller folkemusiker som ønsker å dele kunnskapen din med flere, men tenker at du gjerne skulle hatt litt pedagogisk påfyll? Er du kanskje student eller klassisk utdannet og nysgjerrig på å knekke koden for å finne rett ‘folkemusikk groove’? Eller ønsker du kanskje å bruke mer folkedans sosialt eller i skolesammenheng? I så fall er dette seminaret midt i blinken for deg!

Seminaret foregår sentralt i Nordahl Bruns gate 22, i lokalene til Bygdelagssamskipnaden i Oslo og er et tiltak for å styrke rekrutteringen av instruktører innen folkedans- og folkemusikkfeltet.

Instruktører:
Du vil møte Vegar Vårdal og Marit Westling – to av landets mest erfarne pedagoger og utøvere innen folkedans og folkemusikk. De vil på dette seminaret dele erfaringene sine og gi deg gode verktøy til å kunne undervise både barn og voksne i små og store grupper. Kurset er åpent for alle som har spilt og danset noen år. Du vil lære måter, metoder og motiverende tricks for at du skal kunne lære bort og lede danse- eller musikkgrupper. Det legges opp til både praktiske eksempler fra instruktørenes arbeidshverdag og erfaringsdeling mellom deltakerne.

Kursholder folkedans: Vegar Vårdal er utdannet folkedanspedagog fra NTNU i Trondheim, og har en master i kombinasjonen av dans og musikk fra Norges Musikkhøgskole. Vegar jobber som folkedanspedagog på Ole Bull Akademiet, tilknyttet Grieg akademiet i Bergen, og Norges Musikkhøgskole. I tillegg har han vært med på å bygge instruktørkursene til Noregs Ungdomslag, og er nå engasjert i prosjektet FolkLeiarUng til FolkOrg. Som folkedanser har Vegar både koreografert dans på scenen, veiledet doktorgradsstipendiater, hatt nybegynneropplæring for voksne, barn og ungdom, og ikke minst forfattet diverse bøker og kursmateriell. Vegar er kjent for å tilpasse kursene sine til de aktuelle kursdeltagerne, og gleder seg til å ta imot deg!

Kursholder folkemusikk: Marit Westling er utdannet fiolinpedagog fra Barratt Dues musikkinstitutt og har master i utøving med fordypningsemne fra Norges musikkhøgskole. Marit jobber i Elverum kulturskole som fiolin-/felelærer. Hun har bred erfaring fra undervisning både enkeltvis og i grupper og underviser barn og voksne fra 5-6 år og til over 80 år, fra nybegynnere til høgskolenivå. Hun har holdt kurs for folkemusikere i Norge, Sverige og USA, vært musikalsk leder for Østerdølenes Spellmannslag i Oslo siden 1988 og er musikalsk leder for Hedmark Juniorspellmannslag som har vunnet klassen for lagspel jr. på Landskappleiken hele 7 ganger.

Pris kr. 400,- inklusive lunsj. Kurset er støttet av Akershus musikkråd.

Påmelding: Gå til Billetter på dette facebook-arrangementet. Påmeldingsfrist: 27.11.2023

For spørsmål om seminaret kontakt:
Bjarne Braastad, post@saffa.no, eller Marianne Tomasgård, marianne.tomasgard@musikk.no.

Velkommen! 😊