Styggen på låven

Navn på gruppe/lag:Gammeldansgruppen «Styggen på låven»
Kontaktperson (tittel og verv):Nils Halvorsen
Mobiltelefon:90590846
E-post:n-halvor@online.no
  
Heimeside/URL:www.styggen.no
Hovedaktivitet: 
Styggen på låven ble startet i 1986 og er dermed en av gammeldansgruppene i Akershus med lengst «fartstid». Etter mer enn tretti år er gruppen «still going strong».

Vi har i dag tre medlemmer: Nils Halvorsen, én- og toraders durspill, boudhran, zither, Bjørn Aasheim, én og toraders durspill, Ruedi à Porta, kontrabass, schwyzerörgeli (sveitsisk durspillvariant).
Styggen på låven ønsker å ta vare på den norske folkemusikktradisjonen på én- og toraders durspill og har jevnlig spilleoppdrag der vi fremfører denne musikken, blant annet på øvingene til folkedanslaget Springar’n. Vi spiller også på eldresentre i distriktet, på private fester og ulike folkemusikktreff. Vårt repertoar består hovedsakelig av tradisjonelle danser, blant mye annet finnskogpols, halling, springleik, ländler. Men ved behov kan vi også slå til med swing og annet.
Vi kan også tilby «konsertforedrag», der vi fremfører tradisjonelle durspillåter og forteller episoder og anekdoter fra durspillets og trekkspillets spennende historie. 
Øvingsdag:Mandag kl. 18.30-21.30
Øvingssted:Dagbo, Lysneveien 49 på Ski
Fri kommentarer/kort infoVi kan godt tenke oss å ha flere medlemmer med andre instrumenter som f.eks. gitar og tussefløyte mm.